Juttua Safin jalasta on luettavissa sen omalla sivulla, mutta tässä uusimpia kuulumisia. Varsin hienoja sellaisia!

Safin jalka on siis ollut pitkään nyt jo ok, mutta ei aivan normaali (vähän jäykkä noustessa, ja joskus seisoessaan keventää, opittu tapa vaiko vaiva?). Nyt ekhä kk sitten kuitenkin koipi huononi huomattavasti, noustessa jopa ontui pari askelta kunnes taas vetreytyi ja ei loikannut autoon suin päin. Kävimme hierojalla ja varasimme ajan Timo Talviolle Helsinkiin.

Tiistaina sitten menimme, lääkäri tutki Safin sekä käsikopelolla että pihalla sen liikkeitä tutkimalla, hieman S aristi oikean lonkan taivutusta. Sen jälkeen alettiin napsia röntgenkuvia, melkein koko koira päästä varpaisiin pariin otteeseen. Luustosta ei löytynyt mitään tavallisesta poikkeavaa, selkä edelleen hieno, samaten lonkat ja polvet. Ainoa kumma juttu oli se, että ei sieltä kyllä sitä iropalaakaan löytynyt...
Eli koko diagnoosi meni uusiksi. Ainoa poikkeama mikä oikeassa jalassa kuvissa näkyi oli joku jänneluu joka näkyi eri tavalla kun vasemassa jalassa, mutta se ei kuulemma voi aiheuttaa mitään ja on täysin normaali.

Kuvissa kuitenkin näkyi, että eturauhanen oli hieman suurentunut. Se voi kuulemma heijastaa kipua esim. selkään ja siten myös jalkaan. Safille laitettiin lääkepiikki, ja nyt vain jännittyneenä odotellaan että onko pari vuotta vaivannut vaiva yhdellä piikillä hoidettavissa.
Nyt jalka on ollut kyllä hyvä, lähes neuroottisesti tulee seurattua Safin jokaista nousua ja seisomista siltä varalta että se toista jalkaa käyttäisi varovaisemmin.

Nyt Safi sai siis aikalailla terveen paperit, olo on uskomattoman hieno, mutta vielä ei uskalla kuitenkaan liioiksi iloita.